top of page

PILSEN-PLISEN

site-specific instalace & performance


Projekt byl založený na mezioborové spolupráci vědy a site-specific umělecké tvorby. Pracovní skupina se skládala ze studentů Divadelní tvorby v netradičních prostorech na DAMU, a studentů Arts managmentu z VŠE, a zabývali jsme se výzkumem kulturního prostředí města Plzeň.

Posléze jsme se rozhodli realizovat sociologicko-umělecko-vědecký experiment s plísněmi.

V prostoru plzeňské Papírny jsme vytvořili laboratorní prostor, jehož centrálním bodem byla obří Petriho miska. Podkladem misky byla mapa Plzně, a na místech různých kulturním center byly vysázeny různé druhy plísně. Cílem experimentu bylo studium růstu těchto plísní, reprezentující Plzeňské kulturní iniciativy, a pokus o aplikaci získaných poznatků jako předpověď vývoje kultury v Plzni v budoucnu.

Během performance jsme vytvořili sehraný tým vědců, studujících plísně, uzavírajících se do svého vlastního vědeckého světa. Toto odtržení od zbytku společnosti jsme vypozorovali jak v uměleckém, tak ve vědeckém světě, a vnesli jsme tento prvek do naší performance.


________________________________________________________



Conceptual project based on collaboration of science and art in site-specific mantinels.

The project of our group was based on the cultural enviroment of the city of Pilsen.

After research in Pilsen and various science fields, we decided to make a sociologically-scientific experiment with fungus. We created laboratory in art space Papirna, where the center piece was huge Petri's dish on the map of the Pilsen, where different art centers were symbolized by different kinds of fungus. The goal of the experiment was to see how these centers/funguses fight or collaborate with each other, how fast they grow etc., to predict the future of cultural enviroment in Pilsen.We collaborated with culture centers and scientists on these matters.


My part in the project: Stage designer, concept maker, director, performer


bottom of page